Откраднаха джипа на Плевнелиеви в столичен мол

0
64
Росен Плевнелиев и Десислава Банова

Това станало пред очите на Десислава Банова

Джипът на президента Росен Плевнелиев е бил отдраднат в подземен паркинг на столичен мол пред очите на съпругата му Десислава Банова, сподели тя пред Нова тв.

Миналата събота около 15,45 ч в мол на околовръстното в София Банова паркира колата и на път за входа на търговския център чува сигнала за заключване на колата.

„Говорех по телефона, когато един мъж с огромна раница на гърба доста арогантно се бутна поне 3 пъти в мен. Може би, ако не говорех по телефона, щях да реагирам доста по-бързо, защото бях чувала за подобна схема. Влизайки, не видях мъжа да влиза в мола с мен, и усетих, че нещо се случва. Върнах се – видях го, че той се насочва към моята кола. И видях как тя се отдалечава и излиза от паркинга с друг шофьор“, разказа Банова. Тя уточнява, че бутайки се в нея, мъжът е успял да прихване сигнала на ключа. В същия момент друго лице седи до колата, влиза в нея и потегля към изхода.

„Още на първата минута на тел 112 бяха уведомени за кражбата. Потресаващо е, че това е четвъртият случай за последния месец в този мол. Абсолютно безнаказано и нагло, пред камерите“, коментира Банова. По думите ѝ само 6 минути след кражбата крадците заглушават джипиес сигнала до застрахователната компания и този до приложението в нейния телефон.

„Дали тези хора не се ползват с чадър от по-високо“, пита Банова. Разследващите ѝ обяснили, че е била следена. И останалите потърпевши в мола, чиито коли са отнети, били жени.