Петър Чобанов: ДПС е готово да участва в правителство, което ще решава проблеми

0
69
Петър Чобанов Снимка: 24 часа

Велислава Кръстева беше подложена на гонение, което не се побира в здравия разум и етиката, каза още той

„Готови сме да влезем в управление, което решава проблемите на хората. То първоначално трябва да е антикризисно, а след това да гарантира движение напред. Важни са приоритетите, да ги разпишем ясно с тяхното финансиране, а формулите за съответните министри са различни“. Това заяви шефът на бюджетната комисия в парламента Петър Чобанов от ДПС пред Би Ти Ви.

Той обясни, че няма да подкрепят конкретна политическа сила, а ясно разписани мерки. В момента тези опции, които витаят във въздуха и не са облечени в конкретна форма, няма как да се произнесем по тях. Не е въпросът само ГЕРБ какво предлага, тъй като видяхте, че само две партии не могат да направят кабинет. Важното е конкретните предложения да бъдат обсъдени в рамките на диалог. Към момента все още имаме разговори, но няма диалог. Ние сме отворени към него и ще дадем своите предложения. Позицията на ДПС е ясна – първо, не трябва да се допускат рецидиви на миналото и преповтаряне на модели, които видяхме в предходния парламент, въпреки че носителят на мандата беше ПП, второ – да се възстанови диалогът. Ние сме склонни да подкрепим това, за което се разберем. Разбира се, когато има важни теми и решения, независимо кои са вносители, ние ще ги подкрепим, обясни още депутатът от ДПС.

Според него няма как една партия да има 16 приоритета, но може да има 16 мерки. 16-е мерки на ПП трябвало да бъдат обсъдени и вкарани в рамка.

Относно третият мандат, Чобанов коментира, че отговорността е на президента, където има достатъчно разум.

За съжаление г-жа Велислава Кръстева беше подложена на гонение, което не се побира в здравия разум и етиката, по политически причини. Знаете, че дискриминацията е забранена. ДПС затова е „Движение за права и свободи“, обясни Чобанов. Той определи Кръстева като изряден професионалист, който настоява за повече социални придобивки на гилдията. Не отговори дали тя е член на партията, но попита къде пише, че не може хората да имат политически убеждения и реализирането им.

Възможно ли е заради 6,6 млрд. дефицит и 15 млрд. дълг, да изпуснем влизането в еврозоната, попита Чобанов. Затова трябва да има редовен кабинет, за да стане ясно как решаваме публичните финанси и перспективите ни за еврозоната, каза той.