Петър Илиев – масон, консул на офшорна зона и консултант на БСП

0
313
Петър Илиев

Бил е в борда на директорите на фирма, закупена от майката на Делян Пеевски, и в УС на ТВ7

Масон, консул на офшорна държава и бивш консултант на БСП е Петър Илиев, който според публикации ще бъде номинацията на ИТН за премиер.

Адвокат Илиев е преподавател в юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“ и почетен консул на Барбадос. 43-годишният юрист е бил консултант на ПГ на БСП в 44-ото Народно събрание. Ключови юристи подчертаха, че усетът към преподаването и доброто отношение към студентите адвокатът вероятно е наследил от покойния си баща, който навремето е преподавал в академията на МВР по направлението на “Държавна сигурност”, пише „Труд“.

През 2016 г. участва в организацията на референдума на Слави Трифонов. След това юристът влиза в експертния екип на партията „Има такъв народ“.

Илиев беше предложен за министър на правосъдието в изтегления кабинет с премиер Николай Василев.

Спряганият за кандидат-премиер е бил в борда на директорите на „Краун Медия“, преди фирмата да бъде закупена от майката на Делян Пеевски, Ирена Кръстева, съобщава bird.bg. Като допълнение Илиев е бил и в управителния съвет на ТВ7 в периода 2006-2007, където в момента се помещава телевизията на неговия лидер в крайния квартал „Левски Г“.

Илиев е част от две пловдивски масонски ложи – „Пълдин“ и „Слънце“, които са част от Обединена Велика ложа на България. Соченият за кандидат-премиер от партията на Слави Трифонов стартира своята кариера от ложата на бившия главен прокурор Сотир Цацаров Сдружение „Ложа Слънце Ориент-Пловдив“.