Петков договарял комисия за Радостин Василев с ДПС

0
143
Весела Лечева и Радостин Василев

ПП търсят провокация, а комисията може да заседава без избран председател, като се ръководи от гласуваните заместник-председатели, каза Александър Ненков

Кирил Петков е договарял комисия за Радостин Василев с ДПС, съобщи Tribune.bg. Според източниците на медията първоначално никоя партия не е искала Комисията за младежта и спорта. Спортната комисия била разпределена за ДПС. Тогава изведнъж Кирил Петков започнал да търси контакт с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. Въпреки опитите обаче не се стига до договаряне.

Днес пред БТВ депутатът от ДПС Станислав Анастасов разкри, че има чат по повод сформирането на комисиите между отделните парламентарни групи, в който учасва и Кирил Петков. Анастасов разкри, че ако съпредседателят на ПП пожелае да си покаже телефона ще стане ясно, че от „Промяната“ не са искали да оглавяват Комисията за младежта и спорта.

Запитан за въпросният чат от репортер на Tribune, Анастасов отказа коментар.

Александър Ненков от ГЕРБ бе лаконичен и заяви, че ПП търсят провокация, а комисията може да заседава без избран председател, като се ръководи от гласуваните заместник-председатели.

Иван Петков от БСП уточни за Tribune.bg, че политическото ръководство на ПГ на БСП е взело решение да се подкрепи кандидатурата на ПП в спортна и земеделска комисия. Депутатът изтъкна, че той и колегите му не са запознати кой крив, кой прав в спора на Радостин Василев с Весела Лечева, но последната не можела да говори от името на БСП.