Петков и Костадинов се замерят с Митрофанова като със снежни топки на Шипка

0
238
Снимка: архив/Дневник

Лидерът на „Възраждане“ се срещнал с руската посланичка на 1 март. Чудя се дали сте защитили българския интерес, или сте го продали, заяви премиерът

„Възраждане“ са се срещнали с руската посланичка Елеонора Митрофанова на 1 март, съобщи премиерът Кирил Петков на днешния парламентарен контрол.

Изказването му беше в отговор на народния представител от „Възраждане“ Цончо Ганев, който обвини правителството, че не защитава националния интерес, като подкрепя санкциите срещу Русия.

„Когато руската посланичка използва обидни думи срещу българските институции, аз я привиках и получих нейното извинение за разлика от вас. На 1 март сте се срещнали с нея и не знам какво сте си говорили, но явно не е, за да изискате извинение, когато обижда българските институции“, отвърна му премиерът.

„И ще ви кажа нещо, което мен лично ме учуди. Посланик Митрофанова потвърди за вашата среща на 1 март и се чудя дали сте успели да защитите българския интерес там, или сте го продали“, заяви Кирил Петков.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов призна в кулоарите на парламента за срещата с Митрофанова. Тя обаче била неофициална, подчерта той.

Провела се на 1 март по време на концерт за националния празник, а тема на разговора помежду им е била осигуряване на безопасността на нашите сънародници в Украйна, уточни Костадинов.

Според него изнесената от премиера Кирил Петков информация за такава среща цели да се направят внушения.

От „Възраждане“ обмислят внасяне на вот на недоверие към правителството, посочи още Костадинов: „Вот на недоверие, повярвайте ми, ние ще искаме, и този вот на недоверие ще бъде много скоро.“