Петков пак обеща тунели, мостове, магистрали, ниски цени на тока

0
269
Кирил Петков

Първата му заповед щяла бъде изискване за  зелен сертификат за влизане в МС

Кирил Петков пак обеща от парламентарната трибуна тунели, мостове, магистрали, ниски цени на тока, инвестиции.

„Вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място“, каза той.

С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание, в което трябва да бъде избран редовен кабинет.

В началото на извънредното заседание председателят на Народното Събрание Никола Минчев обяви, че е пристигнал указ от президента Румен Радев, с който той предлага за министър-председател да бъде избран лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

На заседанието присъстват президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Там са главният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет.

До изготвянето на предложение за редовно правителство се стигна след дълги преговори и след подписване на коалиционно споразумение между партиите „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Дневният ред включва избиране на министър-председател на Република България, като за поста е предложен Кирил Петков. За вицепремиери в кабинета са предложени Асен Василев и Калина Константинова от „Продължаваме промяната“, Корнелия Нинова от БСП, Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ и Борислав Сандов от „Демократична България“.

Депутатите трябва да приемат още структура и състав на Министерския съвет.