Плевнелиев: Контактната група  ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание

0
53
президент
Росен Плевнелиев

Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, добавя той

„Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство“. Това се казва в декларация на Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г., разпространена до медиите.

„Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група  ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност“, заявява Плевнелиев.

„Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, допълва президентът.