По 4 г. затвор за двама афганистанци, изнасилили непълнолетно момиче в София

0
46

Те ще изтърпяват наказанието при първоначален строг режим

Двама мъже са осъдени на 4 години „лишаване от свобода“ по внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура.

На 15.10.2019 г. около 00.10 часа в София, кв. „Военна рампа“, подсъдимият М. Х. – гражданин на Афганистан, действайки в съучастие, като извършител, с подсъдимия У.Ю. – също гражданин на Афганистан, изнасилили – И.С. (ненавършила 18-годишна възраст).

Осъществените от М.Х. и У.Ю. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност. Подсъдимите са действали с пряк умисъл, като съзнавали общественоопасния характер на деянието си и са предвиждали произтичащите от него общественоопасни последици.

По случая е образувано наказателно производство, проведено под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура, като в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са именно М.Х. и У.Ю.

С присъда на Софийски районен съд подсъдимите М.Х. и У.Ю. са признати за виновни по повдигнатото им обвинение, като им е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години за всеки от тях, което те следва да изтърпят ефективно при първоначален строг режим.