“Почтеният” Радев да спре да използва в кампанията си държавни ресурси

0
777
Снимка: 24 часа

В края на неговия мандат българският народ никога не е бил толкова разединен и несигурен в бъдещето си

Станислав Недков-Стъки

Станислав Недков-Стъки, фейсбук

Призовавам “почтения” Румен Радев да спре да използва в предизборната си кампания държавни ресурси и цялата мощ на държавата, която е в ръцете му.

Румен Радев е издигнат от инициативен комитет и той вече е в кандидатпрезидентска надпревара. Почтено ли е, когато всички останали кандидати заплащат с лични средства предизборните си обиколки и участия в медии, Радев да се придвижва с ескорт от служебни коли и охрана – заплащани от нас, данъкоплатците? Аз не желая с моите пари Румен Радев да си прави кампания.

Почтено ли е кандидатът за президент Радев да използва служебното си положение, за да влиза във фабрики и заводи на предизборни среща със служителите?

Почтено ли е Радев да участва, като държавен глава в обществени, спортни и културни мероприятия, които биват широко отразявани в медиите, докато останалите кандидати трябва да се борят за медийно внимание?

След като претендира за почтеност и ако му е останала поне малко офицерска чест, нека Румен Радев застане на равен старт с всички останали кандидати за президент. Да излезе в годишен неплатен отпуск и сам да заплаща горивото на личния си автомобил, охрана – щом му е нужна такава, наем на зали за срещи със симпатизанти, медийни пакети и т.н.

В последните 5 години България имаше президент, който никой извън страната не признаваше и не канеше на официални срещи. Петгодишно безвремие в президентската институция.

Румен Радев имаше една-единствена мисия като президент – да бъде обединител на нацията и той се провали с гръм и трясък дори и в това. В края на неговия мандат българският народ никога не е бил толкова разединен и несигурен в бъдещето си.

Радев се провали и в управлението чрез неговия служебен кабинет. Инфлацията расте, цените на тока, горивата и хранителните стоки всеки ден летят нагоре. За липсата на управленчески и лидерски качества на Радев говори и безпомощността на назначения от него кабинет при решаването на проблема със заседналия край “Яйлата” кораб, който с опасния си товар вече 11 дни трови българското море.

Човек като Румен Радев единствено може да набива крак в чужди посолства и да бъде слуга на задкулисието и олигархията. Сребролюбието, високото его и омразата, които са го обзели, никога няма да му позволяват да бъде слуга на народа си.
А управляващите трябва да бъде точно такива – слуги на народа си.