Понеже в държавата всичко е цъфнало и вързало, Радев ще води Радева на опера в Залцбург с държавни пари

0
889
Десислава Радева

Да си знаете в президентството – Don Giovanni на български е прието да се нарича “Дон Жуан”

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Понеже в държавата всичко е цъфнало и вързало, президентът отива на премиера на “Дон Жуан” в Залцбург. Десислава Радева е известна като почитателка на hard rock, играе народни танци, може пък да е поискала да види какво е това опера “на живо” на световен музикален фестивал, при това с държавни пари.

Написах вчера, че т.нар. консултации за съставяне на кабинет са маневри на плаца за лековерни. И припомних две изявления на президента: от деня на откриването на 46-ия парламент, че не трябва да се губи “историческо време” за съставянето на редовно правителство, както и последвалото 3 дни по-късно, че няма да връчи мандата скоро.
Бързай бавно е положението.

Приятно слушане на Моцарт, г-н президент. Наслаждавайте се на “веселата драма”, докато в България се разиграва истинска трагикомедия.

П.П. От президентството съобщават, че “президентът е на работно посещение в Залцбург”. Откога Залцбург е град-държава?! А защо Десислава Радева го съпровожда; тя не работи в президентството и не става въпрос за официална визита.
Впрочем, да си знаете в президентството: операта на Моцарт по либрето на Лоренцо да Понте, Don Giovanni на български е прието да се нарича “Дон Жуан”.