Повдигнаха обвинение и удължиха ареста на шофьора, прегазил 17-годишното момиче край Гоце Делчев

0
68
порно
Снимка: архив

Случаят все още не е изяснен напълно

17-годишното момиче, което беше прегазено на пътя между две села в Гоцеделчевско, по всяка вероятност е било жертва на насилие преди инцидента. Това е една от версиите, по които работят разследващите.

Вече са повдигнати две обвинения на 28-годишния шофьор, който е управлявал колата, прегазила момичето. Едното обвинение е за това, че не е спрял навреме, когато е видял момичето на пътното платно, а след това е избягал от мястото. Второто обвинение е за това, че е шофирал след употреба на наркотици, което е негово второ подобно провинение. С постановление на прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

Все още няма обвинение срещу спътниците на момичето.

Девойката е била в автомобила на свой приятел, с когото по неофициална информация са имали връзка. Между двамата обаче възниква спор, който прераснал в насилие върху младата жена.

„Явно, че той е набил момичето, то е бягало по полето, той я е настигнал, върнал я е пак в колата, след което може би тя се е опитала да избяга, когато е видяла светлините на другия автомобил. Искала е да скочи, за да я видят. Тя се е опитвала да се измъкне, тъй като явно е било упражнявано насилие върху нея”, коментира зам.-кметът на Гърмен Владимир Донков, цитиран от Нова тв.

Предполага се, че четиримата младежи от автомобила, прегазил жертвата, въобще не са я познавали. С колата обаче те са преминали точно в момента, в който тя се е озовала на пътното платно в опит да избяга.

Какво точно се е случило разследващите се надяват да разберат от приятеля на момичето, за когото има данни, че е упражнявал насилие върху нея.

„Не живеят на семейни начала, там има някаква любовна драма. Били са гаджета, той е женен, а тя не е. Станал е битов инцидент, скарали са се”, заяви Донков.

Момичето е било дъщеря на разведени родители. Нейни познати я описват като много тиха и скромна девойка.