Пожарът край Казанлък се разрази отново

0
12
Снимка: архив

В рамките на няколко часа ще бъде загасен, уверяват от пожарната

Пожарът край Казанлък пламна отново. По-рано той беше овладян. През цялата нощ е имало дежурни екипи, които да следят за ново избухване на огъня, съобщава Нова тв.

Във вторник се стигна до евакуация на хора, след като десетки къщи във вилната зона бяха унищожени. Изгорели са над 60 декара борова гора. Най-критична беше ситуацията с овладяването на огъня на метри от бензиностанция и автокъщи. Пожарникарите успяха да спрат пламъците буквално на 10 метра от бензиностанцията. Най-голямата трудност при гасенето на пожара беше постоянно сменящият посоката си силен вятър в района.

„Беше голям ужас. Не мога да го опиша. Бяхме обградени от огъня и се опитвахме да се спасим някак си”, разказа пред Нова тв Мая, която се е включила в гасенето на пламъците.

„Наложи се вчера да изведем четирима възрастни хора, които стояха във вилите си и не искаха да напускат. Помогнаха ни доброволци и граждани. Двама от възрастните настанихме в общински жилища, а другите двама се прибраха”, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова.

„В момента към пожара се разгарят локални огнища, които в рамките на няколко часа ще бъдат загасени. След това ще бъде направен оглед и ще бъдат уточнени причините за неговото възникване”, коментира началникът на Пожарната в Казанлък.