Президентът връчи на Мария Габриел мандат за съставяне на правителство

0
65
Мария Габриел при Радев.

Ще направя всичко възможно в рамките на този проучвателен мандат България да има стабилно, работещо, редовно правителство, обяви тя

Месец и половина след изборите – първият проучвателен мандат вече е в ръцете на ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев връчи папката за съставяне на правителство на Мария Габриел, издигната от партията на Бойко Борисов за премиер.

„Поемам с отговорност проучвателния мандат. Господин президент, искам да Ви благодаря, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на върховния закон на България – Конституцията”, обяви пред държавния глава Габриел.

„Ще направя всичко възможно в рамките на този проучвателен мандат България да има стабилно, работещо, редовно правителство. За това моето предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел – благосъстоянието на българите и авторитетът на България”, добави номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС.

Радев предупреди Габриел, че я очакват доста препятствия по пътя, но обяви, че следващия понеделник я очаква със състав на Министерски съвет. „Виждам, че днес и утре са решителни за вас – желая Ви успех!”, добави президентът.