Проф. Анастас Герджиков: Гласувах, за да има истински държавници

1
79
Анастас Герджиков покани Радев на дебат в пресклуба на БТА в Хасково.

Нямаше да се включва в президентската надпревара, ако не смятах, че ние ще бъдем победители, добави той

Винаги е важно да се гласува, ние трябва сами да изковем съдбата си. Това каза кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, след като упражни правото си на глас на изборите „2 в 1“.

„Гласувах затова да променил политическия стил и политическото поведение. Гласувах затова да се откажем от омразата и от противопоставянето и да се опитаме да се обединим около визия за бъдещето на България. Гласувах затова да имаме истински държавници, които се интересуват не само от България, но и са загрижени за всеки български гражданин. Надявам се, че тези истински държавници ще ни изведат от тежката политическа, ценова и здравна криза. И ще ни поведат към просперитет“, каза той.

Надявам се, че утре България ще се събуди успокоена, различна и щастлива. Призовавам всички лидери на политически сили още утре да положат усилия затова да имаме редовно правителство и работещ парламент. Тази сутрин служебният премиер допусна грешка и каза, че имаме нужда от служебно правителство. Не, г-н Янев, имаме нужда от редовно правителство, всичко българи го виждат и искат. Време е и политиците да го разберат, заяви Герджиков.

Нямаше да се включва в президентската надпревара, ако не смятах, че ние ще бъдем победители, посочи той.