Проф. Константинов: Няма да има избран президент на първи тур

0
175
Проф. Михаил Константинов Снимка: БНР

Машинното гласуване ще бъде основната причина за ниската избирателна активност, твърди той

Трудности ще има във вота. През юли нямаше починали след гласуване, не виждам причина да се откажат хората от вота. Надявам се да гласуват много хора, заяви пред БТВ проф. Михаил Константинов, бивш председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“.

„Трябваше да се проверят 1300 машини чрез разписките им. Защо не се публикуваха резултатите от контролните 10% проверени машини“, попита експертът.

„Машинното гласуване ще бъде основната причина за ниската избирателна активност“, съобщи той.

„Сега се опасяваме от ниска избирателна активност, какво щеше да стане, ако бяхме изкарали 3 седмици поред хората да гласуват“, коментира проф. Константинов решението изборите да са 2 в 1.

„Новите партии имат 100 депутати, ако работят повече може и да имат шанс за парламентарно мнозинство“, съобщи бившият председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“.

Според експерта няма да има 50% активност и така няма да видим победа на първи тур на президентските избори. Очертава се първата политическа сила да има 70 депутати.

Проф. Михаил Константинов разкри, че според него „Изправи се БГ! Ние идваме“ са под бариерата, а шанс да я прескочат имат ВМРО и „Възраждане“.