Главният секретар на президента: Предполагам, че „Митко“ от записа съм аз

0
299
Димитър Стоянов

Димитър Стоянов призна за SMS-и до Гешев

Предполагам, че аз съм „Митко“ от записа с президента, защото той се обръща по този начин към мен. Гласът на втория мъж категорично е на президента Румен Радев. Не съм се чувал с генерал Стойков, не съм получавал и указания от президента Радев. Това заяви в сутрешния блок на БТВ главният секретар на президента Димитър Стоянов за скандала със СРС-тата.

„През ноември 2014 г. генерал Радев назначава г-жа Генчева (б.а моминското име на Десислава Радева) временно на поста „Връзки с обществеността“. Два пъти се обявяваше конкурс, двата пъти никой не се яви или не отговаряше на изискванията. По съвместителство Радева е изпълнявала двете функции (главен финансов специалист от 2011 г. и от 2014 г.ПР). Десислава Генчева е била на позицията до август 2016 г. Няма нарушения на закона и правилата“, каза още той.

Втората тема, която се обсъжда в записа, е за финансовите средства, които е получавала Генчева (Десислава Радева) като компенсация за това, че живее на квартира и няма собствено жилище. Такива суми се се изплащат на всички военнослужещи и цивилни служители, които не разполагат със собствено жилище. Сумата е фиксирана“, обясни още Димитър Стоянов.

„Всички документи са изпратени до КПКОНПИ. Само с 3 документа може да се установи дали има конфликт на интереси или не. А ние сме изпратили много повече до КПКОНПИ. Няма какво да се крие от ази проверка, нищо странно няма да се появи. Аз съм сигурен в резултата. Нека да оставим прокуратурата и Министерството на отбраната да си свършат работата“, разкри Стоянов.

„Предполагам , че президентът е заявил да се обадят на мен, защото аз се занимавам с изготвянето на документи и заповеди“, заяви още той.

„Война от страна на президента Радев към главния прокурор няма. Едва ли връщането с указ за назначаването на Гешев е проблем“, смята главният секретар на президента.

„Изпращал съм СМС-и на главния прокурор Гешев. В тях го помолих да се чуем във връзка с експулсирането на руски дипломати“, завърши Димитър Стоянов.