Разпадът на държавността носи смърт, днес го видяхме с очите си

0
117
граница
Снимка: архив

Онези, които коленичиха пред президентството, за да предизвикат разпада на държавността – нека сега да отидат да коленичат пред ковчега на убития български граничар

Александър Урумов, фейсбук

Александър Урумов Снимка: фейсбук

Убит е български граничар с един изстрел в главата от турска страна. Случи се това, което не трябваше да се случва. Случи се това, което беше въпрос на време да се случи.  Случи се това, което разпадът на държавността подготвяше да се случи.
30-годишният Петър Бъчваров – сержант в Гранична полиция – загина тази нощ при изпълнение на служебния си дълг в защита на границата ни с Турция от нарушители.

Застрелян е с един изстрел в главата – изстрел, дошъл при опит на група мигранти да преминат границата и да навлязат в българска територия. 14-15 изстрела са изстреляли престъпниците по българския патрул. Представете си колко оръжия са имали с тях. Представете си животът на колко невинни граждани е бил в пряка опасност, ако тези престъпници са били преминали в българска територия.

Представете си колко други въоръжени са преминали…

По чудо е оцелял военнослужещият, който е патрулирал заедно със загиналия сержант Петър Бъчваров. До тази смърт се стигна поради разпада на държавността и подигравките с институциите. Разпадът на държавността носи смърт. Днес го видяхме с очите си.

Траур вместо празник в МВР.

Срам вместо достойнство за президента и неговите министри – военният министър и вътрешният министър.
Военният министър – защото продължава да държи в поделенията най-добрите защитници на границата – специалните сили на Българската армия.

Най-добре подготвените и най-добре оборудваните командоси в българските въоръжени сили са затворени в поделенията, само защото президентът Румен Радев мрази техният ръководител – генерал-лейтенант Явор Матеев – харизматичен и по-важното – ефективен боец и ръководител на бойци.
Военнослужещият, придружавал серж. Бъчваров също е бил на един миг от смъртта. Сега. А следващия път?
Господин военен министър, не Ви ли е срам?

Колко пъти трябва да бъдете предупреден, за да вземете реални мерки?!
Срам за вътрешния министър – защото от лятото на тази година  си прави кадрови експерименти с ръководството на Гранична полиция по чисто политически причини, от реваншизъм.
Ето това е цената на политическия реваншизъм – докато един безхаберник и президентска маша разгонва ръководителите на Гранична полиция, мигранти убиват гранични полицаи.

Господин вътрешен министър, не Ви ли е срам?

Трети пореден служител на МВР загива за последните няколко месеца – след двамата премазани полицаи от автобуса с мигранти в Бургас през лятото.  Днес, на Архангеловден, на своя професионален празник полицаите получиха траур вместо празник.

Разпадът на държавността убива.

Убива либерал-джендърската омраза към държавността, към опазването на границата, към националното достойнство!
Убива истеричната либерална разрушителност на националната държава и нейните механизми за защита.
Онези, които коленичиха пред президентството, за да предизвикат разпада на държавността – нека сега да отидат да коленичат пред ковчега на убития български граничар.

Господин президент, чувствате ли се отговорен поради ината си да изпратите специалните сили на границата – така, както бяха и както си вършиха прекрасно работата – чувствате ли се отговорен за това, което се случи тази нощ?
Господин президент, не Ви ли е срам?

Вие втори мандат рушите държавата отвътре.

Вие рушихте институциите с мълчанието си, когато през лятото на 2020 банди наркомани и хаджигяни се гавриха с държавността и омазаха с риба и яйца сгради на държавни институции.  Мълчахте си и си гледахте сеира зад стените на президентството. Вие днес рушите парламентаризма с процедурни хитрини, за да се стигне до пълна безизходица и – мечтаете си – до президентска република.

Господин президент, не Ви ли е срам да рушите България отвътре – заедно с некадърните си служебни правителства? Заедно с Кирил Петков и Асен Василев, които Вие изведохте в управленска орбита. Вашата самовлюбеност е част от причините, довели до убийството на един български граничар. Сержант Петър Бъчваров.