Прокопиев ще съди Карадaйъ, Цонев, Хамид и Анастасов от ДПС

0
287
пране на пари
Иво Прокопиев е лидерът на кръга "Капитал".

Поводът – „безпрецедентните медийни атаки от различни представители на ДПС в последните седмици и особено в последните дни“

Иво Прокопиев завежда серия дела за клевета срещу народните представители от ДПС Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Това става ясно от публикация в сайта му „Дневник“. Поводът – „безпрецедентните медийни атаки от различни представители на ДПС в последните седмици и особено в последните дни“.

„Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да използват парламентарната трибуна и достъпа до националните медии за разпространяването на клевети и очевидни лъжи. Ако са толкова ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да докажат в съда абсурдните си твърдения“, се казва в позиция на Прокопиев.

Съиздателят на „Дневник“ и „Капитал“ припомня, че за подобни твърдения вече е осъдил вестниците „Уикенд“, „Всеки ден“, „Телеграф“ (два пъти), бившия телевизионен водещ и бивш евродепутат Николай Бареков (три пъти), както и сайта му bnews, издателя на „ПИК“ Недялко Недялков солидарно със сайта му, както и бившия председател на Комисията за финансов надзор и бивш изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.