Прокуратурата вика Рашков на разпит по делото „Хемус“

0
173
Бойко Рашков

В интервю той казва, че разполага с конкретна информация за трансферите на финансовите средства, както и за нахождението им, обясниха на брифинг от прокуратурата

Вътрешният министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в прокуратурата по делото „Хемус“. Това обяви на брифинг говорителката на Софийската градска прокуратура /СГП/ Десислава Петрова.

По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков в интервю за национална медия. „От казаното там следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, както и за нахождението им, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП. По този начин доц. Рашков се явява основен свидетел, който ще спомогне за разкриване на обективната истина. Той ще бъде призован като свидетел, за да даде показания пред наблюдаващите прокурори относно това каква информация му е известна за паричните средства, както и всички други обстоятелства, които са му известни по делото”, каза тя.

Миналата седмица единственият обвиняем по аферата – Борислав Колев, поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът му беше проведен в СГП, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев. Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков.

Сред посочените от Колев няма публично известни хора.