Протест пред КЕВР заради поскъпването на парното и тока

0
136
Снимки: Vesti.bg

Протестиращите поискаха оставките на всички членове на комисията

Граждани се събраха на протест пред сградата на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), за да изразят недоволството си срещу покачването от днес на цените на парното и тока.

С плакати „КЕВР – слуги на монополистите“ и викове „Оставка“ протестиращите настояха досегашният ръководител на регулатора Иван Иванов да се оттегли от поста, както и за оставките на всички членове на комисията, обвинявайки ги в „обслужване на частни и корпоративни интереси“.

Протестът беше организиран от „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“, а представители на обединението струпаха чували с лед пред сградата на енергийния регулатор, символизирайки т. нар. студен резерв, за който средства получава почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

„Освен да кажем на КЕВР, че са мафия, днес сме се събрали да им върнем студения резерв на Доган. Да го върнем на Христо Иванов и компания, които миналото лято отидоха с една лодка на „Росенец“, за да разказват как щели да премахнат ДПС. След това се договориха с тях, премахнаха комисията за „Росенец“, за да влезе странният и позорен за България Изборен кодекс, с който се разрешава на Ердоган да се намесва в нашите вътрешните работи. Знаем Иван Иванов от коя политическа сила е“, заяви пред протестиращите Александър Сиди от ВМРО.

Демонстрантите изразиха и мнение, че Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да бъде закрита, а цените на енергията да се определят от правителството, за да има ясно изразена политическа отговорност за вземаните решения.