Протестът пред НС: Оставка! Национални предатели, искаме свобода!

0
332
Снимка: Трибюн

Площадът пред парламента се изпълни с хора

В 12 часа в сряда площадът пред Народното събрание се напълни с протестиращи срещу зелените сертификати. Организатори са ПП „Възраждане“, пише Трибюн.

Протестът тръгна с викове „Оставка“ и, поне първоначално, без напрежение с полицията. Стои обаче заканата на карантинираният партиен лидер Костадин Костадинов, че недоволните от ковид мерките идват, за да влязат в парламента.

Полицията е подготвена за ескалация на напрежението с водно оръдие. Вече се чуха и предупреждения, че призив за нахлуване в парламента ще се счита за опит за преврат, което ще отвърже ръцете на МВР.

„Опитахме с добро, но те не искат да слушат. Избрали са да са национални предатели. Няма да позволим пазарлъци, ние сме тук, за да кажем стига, искаме свобода. Мина времето за аргументи, две години се опитваме да водим спорове по отношение на този фарс“, прозвуча от трибуната.

Организаторите обявиха пандемията за „фарс“ и поискаха да няма никакви мерки. Според Деян Николов от партията на Костадин Костадинов ковид статистиката е „надута“, а клиентите на болниците влизали, подсмърчали и излизали. Теорията на „Възраждане“ е, че лекарите раздуват опасността, за да взимат повече пари.