Пуснали телефона на ученичка в секс група, ГДБОБ ѝ заявили, че не могат да помогнат

0
159
Стефани Иванова Снимка: Нова

От няколко дни насам момичето получава десетки нежелани съобщения и обаждания

18-годишна ученичка е станала жертва на онлайн тормоз. Телефонният номер на Стефани Иванова е разпространен в затворена група в „Телеграм”, където потребители споделят порнографски материали.

Нейният контакт е публикуван със съобщение, че на него желаещите може да открият сексуални услуги срещу заплащане. Така от няколко дни насам момичето получава десетки нежелани съобщения и обаждания, съобщава Нова ТВ.

В събота съобщения по Viber започнали да пристигат на телефона на Стефани през 10 минути.

„Момчета ми пишеха за сексуални услуги, каквито аз не предлагам. Така разбрах какво се случва”, разказва потърпевшата.

Снимката ѝ е била открадната от профила ѝ във Viber. Тя няма идея кой би могъл да направи това.

Ученичката се е обърнала към ГДБОП. „Оттам ми казаха, че няма как да ми помогнат и мога само да блокирам всеки, който ми се обади”, разказа Стефани.

„За съжаление, това не е единичен случай. Не е безсмислено предложението да блокира номерата. Но за мен разговорът е доста по-сериозен в посока това как я подкрепят институциите. Ние като Център за безопасен интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни пише или да се обади на телефон 124 123, за да може да ѝ съдействаме, да опишем този случай. Ние работим с „Киберсигурност” и ГДБОП и ще предадем сигнала”, каза в ефира на „Здравей, България” Яна Алексиева от Националния център за безопасен интернет.