Радев готви Крум Зарков за министър-председател, предложен от “Продължаваме промяната”

0
1019
Радев и Крум Зарков.

Така ще елеминира напълно Нинова

repnews.net

Румен Радев вероятно ще “подлее вода” на Корнелия Нинова и това става все по-видимо. Докато соцлидерката съсредоточи цялата си енергия в парламентарния вот, вероятно в опит, да се опита да поеме отговорност за съставяне на кабинет с втория мандат, то Радев си направи партия, и очевидно подкрепя формацията на Петков и Василев.

Анализаторите от Позитано докато разсъждават, как именно “Харвардските момчета” са разцепили гласовете на червените по оста Радев – Нинова, то “касичката” на Радев трупа все повече червени гласове.

По всичко личи, че Радев освен с партиен инженеринг, който се вижда в лицето на Петков и Василев, е решил да се застрахова и да разцепи напълно социалистите.

Пример за това са и думите на кандидатът за президент Румен Радев в Русе, където заяви, че Крум Зарков е бъдещето на червените.

Той е лицето на бъдещите политици“, бяха точните му думи.

Самият Крум Зарков пък бе един от първите, който поиска оставката на соцлидерката след изключително ниския резултат на БСП на предходните избори. И от нейна дясна ръка, той стана един от опозиционерите под прикритие.

Следващия вероятен ход от инженеринга на Радев, ще е да елиминира напълно Нинова, чрез Зарков.

На “Дондуков 2” се разглежда ситуация при която, ако “Продължаваме промяната” е втора, да си осигури предмостие към електората на БСП, като предложи министър председател от нейните редици, твърди източник на repnews.net.

В името на отстъпките и компромисът и моделът на промяната”, и типично по Харвардския модел за диалог, това няма да е Нинова, а фаворитът на Радев в БСП.

Така Радев напълно ще обезсили соцлидерката, като я принизи до лидер на треторазрядна парламентарна партия.

На организираното шествие за закриването на кампанията си, Радев охотно обиколи бизнесмените на Кирил Петков, не пропусна да си направи снимка с хората на Трифонов и да стисне ръката на Крум Зарков.