Радев като Рене от „Ало, ало“

0
293
Рене Артоа

Тъй като вече не му трябват избирателите от БСП, може да отбележи жертвите на комунизма

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

Не ми харесва нагласата на Радев да се пренастройва ситуационно съобразно подвижния си личен интерес и външните обстоятелства, които го притискат.

Тъй като вече не му трябват избирателите от БСП, може да отбележи жертвите на комунизма. През последните пет години не се беше сетил, че е имало Народен съд. Ако трябва Радев ще посети и Република Туран („Мисия Туран“, Алек Попов), ако това би му донесло някакво предимство пред конструкторите на бъдещата политическа действителност у нас.

Всъщност по вътрешност и натура Радев е представител точно на тоталитарната воля за власт, но за съжаление му се налага да живее в поне формално демократична система. При военните има заповеди, а не диалог; врагове, а не партньорства; войни, а не дипломация. Радев иска да държи привидно всички врати открехнати, но в действителност действа съобразно инструкциите от едно място.

Да, сложно е да си притискан от глобалните вектори, но не е ли по-лесно да си ясен и откровен, истински?! А не да приличаш на Рене Артоа („Ало, Ало“), който е принуден да бъде добър с германците, за да не го застрелят, но също така трябва да е добър и със Съпротивата, иначе пък те ще го застрелят. Трябва да е добър и с жена си Едит, защото, ако тя разбере, че има връзка със сервитьорката от ресторанта Ивет, ще го застреля. А ако Ивет пък разбере, че Рене има връзка и с другата сервитьорка Мария, тя ще го застреля. И така нататък.

Снимка: президентство