Радев се зае с „проблемите“ на Народния театър „Иван Вазов“. В съобщението на президентството няма нито дума за оставката на „гробаря“ Минеков

0
267
Култова снимка от президентството. Радев с актьори.

Президентът се срещнал с артисти и високо оценил работата им

Решил всички останали проблеми на държавата президентът Румен Радев е отишъл на среща с актьори от Народния театър „Иван Вазов“. Това разбираме от съобщение на сайта на президентството. Има и снимки-Радев седнал по риза на стол на среща с актьорите.

В официалното съобщение за срещата четем: Позитивно е, че въпреки проблемите, актьорският състав на Народния театър е сплотен и получава признанието на публиката. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с представители на трупата на Народния театър „Иван Вазов“, които по рано този месец изпратиха отворено писмо до него.

Държавният глава подчерта, че институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им, така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят“.

В него няма нито дума за писмото на над 40 известни актьори от Народния театър „Иван Вазов“ до Румен Радев, в което те поискаха оставката на назначения от него министър на културата Велислав Минеков, по-известен като „гробаря“ разносвач на ковчези по жълтите павета. Актьорите негодуваха от атаките на министъра срещу директора на театъра Васил Василев. По-важното било, че президентът високо е оценил работата на актьорите от театъра.