Радев за партийния си проект: Появата на алтернатива е неизбежна

0
69
Румен Радев

Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората, смята президентът

Наивно е да се мисли, че като омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората. А те са възмутени. Появата на алтернатива е неизбежна. Така президентът Румен Радев отговори на въпрос дали планира създаване на политически проект.

„Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. В момента използват добре позната техника – когато след вазимното изпиране не можеш да се отървеш от тежкото наследство, да създаваш фалшиво такова“, посочи държавният глава.

„Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи“, каза още Радев.

Той призова компетентните органи да извадят на показ цялата информация за сигнали и дела на трупчета, ако има такива.

Изтъкна, че който разполага с информация за корупция, е длъжен да я сподели с компетентните органи, но и да носи отговорност за сигналите, които подава. На свой ред Радев също настоя за проверки. „Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, „Булгартабак“, КТБ, ББР, язовири, магистрати, „Митници“, „Дунарит“, отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели. Останаха страшно много въпроси да висят. Обществото ни очаква отговори. Как да се борим с корупцията при това положение?“.