Радев, защо се подиграваш на българите?

0
360
Кирил Петков

Единствената институция, която може и трябва да се занимава с Кирил Петков, е прокуратурата

Константин Мишев Снимка: фейсбук

Константин Мишев, фейсбук

Препредавам какво ми казаха. Не мога да твърдя със сто
на сто сигурност, че така е станало. Казаха ми, че Радев бил яхнал един Миг-29 и полетял към Румъния да дири някакъв сертификат.

– – –

Радев подиграва ли се с българския народ? Подиграва се! По особено гаден и садистичен начин.

Но какво направи ГЕРБ? Изпрати делота на Петков да се затлачи в Конституционния съд. Това или е пълно невежество, или също е подигравка.
Какво да решава Конституционният съд? Или е бил двоен гражданин при издаването на указа на президента, или не е бил. Това не е въпрос, който да бъде тълкуван от този съд. И няма как актовете на министъра да бъдат обявени за невалидни.

Единствената институция, която може и трябва да се занимава с Петков е прокуратурата. Ако е излъгал – трябва да му се потърси съдебна отговорност. Ако не е излъгал… ами да е жив и здрав и да почерпи за министерския пост.

Разбира ли се за какво говоря? Едните се гаврят с основния закон, а другите са толкова неподготвени, че дават на първите зелена светлина.
А се сърдим на Славчо и Toshko, че били чалгари и не разбирали от държавност.

– – –

Радев, събудих се и първата ми работа беше да потърся в сайтовете сертификата. Ами няма сертификат.
Радев, защо се подиграваш на българките и българите?
Вече писах, че стават и неволни грешки. Кажи, че си сгрешил и ще си запазиш лицето и също бъдещата политическа кариера на Петков. Защо е това запъване като магаре на мост?
Не са загинали хора поради тази грешка. Разбираема грешка. Човешка грешка.
Какво чакаш? Да има ново правителство и да се забрави предишното ли? Наистина пиша тези редове воден от добри чувства.

– – –

Кириле, не те карам да преплуваш Дунава и с уста да носиш сертификата. Звънни по телефона на канадската посланичка в Румъния, която също представлява страната си в България и Молдова. Помоли я да ти изпрати сертификата. По електронната поща. Не са нужни и пощенски гълъби. Едно кликване само на компютъра.
Защо ни правите на ненормални? Или наистина сме ненормални?

– – –

Радев, нареди на Янев да командирова Петков за пет часа в Букурещ. Стига си се гаврил с българското общество! Съвсем се оплетохте в лъжи. Може някои българи да са прости, но не всички българи са прости!

Опомни се, Радев! Или суспендирай Конституцията. Поне да е ясно на всички за какво иде реч.

Командировка за пет часа… не за пет дни, не за пет седмици, не за пет месеца или за пет години. Та като казвам пет години… нали знаеш какво имам предвид?
Снимката е индийска… ама нямам нищо против Индия… все пак е най-многолюдната демокрация в света!