Радомир Чолаков: Наиграха се! Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство

0
212
Радомир Чолаков Снимка: БНР

Така наречените протестни партии и БСП агонизират, казва депутатът от ГЕРБ

„Колегите се наиграха, видя се, че не могат да направят правителство и сега ще ходим на избори. Проблемът на последните два парламента е, че не може да бъде съставено правителство без ГЕРБ“. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

„Вие имате една антисистемна партия ИТН, която е влязла в Народното събрание с декларираната си мисия да взриви политическата система. И аз не можах да разбера защо на нашите колеги от т. нар. протестни партии и от БСП им трябваха 6 месеца, за да разберат, че не могат да преговарят с ИТН, защото не е влязла тук, за да преговаря за правителство, а с една друга цел, която може би по някакъв начин в момента те изпълняват“, каза още той.

По думите на Радомир Чолаков в момента наблюдаваме агонията на политическата система и агонията на така наречените протестни партии и на БСП, които били отровени от мисълта, че не бива да се работи с ГЕРБ. „ГЕРБ не е токсична партия. Те бяха отровени от тази мисъл и за съжаление сме на този хал, на който сме сега“, допълни той.

Относно актуализацията на бюджета той изрази притеснение, че зад анонса за актуализация на пенсиите се крият едни милиард и 200 милиона лева, които е неясно къде ще отидат.

„ГЕРБ е отговорна партия и ние винаги сме искали тези въпроси да се решат, особено с актуализацията на пенсиите. Ние дадохме предложения, които в тяхната система удовлетворяват социалните желания и същевременно запазват финансовата стабилност на държавата. Ако някой иска наистина да подходи отговорно към държавата, трябва да погледне предложенията, които ние внесохме вчера“, заяви Чолаков.

„Имам лошото чувство, че в момента БСП вкарва актуализация на бюджета, обещава, че ще подкрепи съдебната реформа и в момента, в който бюджетът бъде актуализиран и онези милиард и 200 милиона заминат, ще бъде дръпнато килимчето и парламентът ще бъде разпуснат“, каза в заключение Радомир Чолаков.