Радомир Чолаков: Във всяка друга държава при убийство на дете от полицай вътрешният министър си подава оставката

0
1251
Радомир Чолаков Снимка: БНР

ГЕРБ оттук нататък ще си служи със силата на правото, категоричен бе депутатът

Във всяка една друга държава, и може да проверите това, при убийство на дете от полицай вътрешният министър моментално поема отговорност и си подава оставката, а до две седмици има влязла в сила присъда. Каквото и да правим в България, не може да се случва убийство на дете“, заяви депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков и допълни, че ако някой от изпълнителната власт иска да издава присъди, да мине към съдебната, съобщава Tribune.bg.

По думите му обществото има нужда от справедливост и справедливостта понякога се изразява в дребните неща.

„Когато справедливост се въздава в малкото, защото то изобщо не е малко. Мисля, че трябва да сложим един принцип, върху който да се обединим всички, че каквото и да правим в България не може да се случва убийство на дете или ако се случи справедливостта, трябва да бъде въздадена незабавно“, категоричен беше Чолаков от парламентарната трибуна.

„Г-н Иванов, няколко пъти в кампанията си позволявах да кажа, че който вдига много високо моралната летва, трябва да може да я скача сам. Всеки, който вдига моралната летва, трябва да може да я скача. Аз, когато я вдигам, знам, че мога да я скоча. Въпросът е, когато вие вдигате моралната летва, трябва и вие да можете да я скачате, защото не може с обиди, обвинения несправедливи или справедливи, ще се разбере по-късно, ние да управляваме тази страна. Тя трябва да се ръководи с право и справедливост. Мнозинството, което ще бъде създадено, трябва да покаже и да демонстрира, може ли да въздава право и справедливост“, подчерта Чолаков.

„Политическа партия ГЕРБ оттук нататък ще си служи със силата на правото“, категоричен бе Радомир Чолаков.

„Питах се какъв е смисълът на тази дискусия. Мисля, че както за мен, така и за всички вас и цялото общество е ясно, че смисълът на тази дискусия и на инициираните действия през последните дни от МВР и Министерство на правосъдието бяха с цел да бъде създадена идеологическа, идейна и политическа платформа за смяната на ВСС и след това на главния прокурор. Т.е. да се случи това, за което уважаемият колега каза – стани да седна“, каза още Радомир Чолаков.

Според него дискусията е била полезна, защото в нея са се откроили двете позиции и платформи на поведение. „Много присъди бяха издадени, много обвинителни актове бяха съставени в публичното пространство“, каза още Чолаков.