Рамадан Аталай: Служебното правителство има доста пропуски

0
191
Рамадан Аталай

Днес от ДПС са поканени на консултации при президента, партията иска програмно правителство

„Нашата визия е, че на страната е необходимо програмно правителство. То трябва да направи реформите, които политическите партии не ги направиха през последните 10-12 години”. Това коментира Рамадан Аталай пред Нова тв. Днес от ДПС са поканени на разговори при президента, които се провеждат преди даването на втория и третия мандат за съставяне на правителство.

„Този парламент не разполага с политиците, които да водят необходимия дебат”, заяви Аталай. „Имаме политически формации, които за първи път са в парламента, но повече от 5 години са на сцената, пред обществото. Обществото им дава съответната енергия и те да поведат с тази енергия, защото първите 1-2 години след избори се правят болезнените реформи. Но тази формация не поема тази отговорност”, коментира Аталай.

Според него служебното правителство „в този си вид има доста пропуски”.

Относно искането за актуализация на държавния бюджет Аталай коментира, че едно служебно правителство не може да иска изменение на държавния бюджет. „Нашите експерти смятат, че с настоящия бюджет може да се посрещнат всички нужди”, каза Аталай.