Рашков крие 36 часа истината за трагичната катастрофа на бул. „Черни връх“ /снимки/

0
333
Георги Семерджиев
Вътрешният министър премълча, че Георги Семерджиев е карал дрогиран джипа си в компанията на млада полицайка

 

Джигитът Георги Семерджиев, който във вторник вечер уби на място две млади жени при зверска катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, е шофирал в компанията на млада полицайка от софийското Първо полицейско управление, съобщи „Труд“.

Това е Симона Радева, патрулен полицай в Първо РПУ – СДВР. В нощта на фаталната катастрофа действащата полицайка е пътувала в джипа на Георги Семерджиев, при положение че той е бил под въздействието на наркотични вещества, шофирал е с превишена скорост и е бил с включени незаконно притежавани полицейски лампи.

Джипът се е движил със скорост от близо 200 км/ч.

Скандалното в случая е, че вътрешният министър Бойко Рашков заяви в сряда в Народното събрание, че от МВР са наясно със самоличността на спътницата на Семерджиев, който е шофирал след употреба на наркотични вещества. Министърът обаче скри този факт, макар да му е бил известен 12 часа след катастрофата. Всъщност МВР продължава да крие тази информация.

По неофициална информация полицайката е отказала да съдейства на разследването, което е забавило арестуването на Семерджиев. Служителката на МВР също подлежи на наказателна отговорност, тъй като е избягала от местопроизшествието и се е укрила, макар да е била наясно с фаталните последствия от престъпното деяние на шофиралия Георги Семерджиев.

Полицайката от Първо РПУ е доведена принудително в Националната следствена служба, тъй като е отказала да се яви доброволно и да даде показания.