Рашков призна за полицайката в джипа на Георги Семерджиев

0
273
Бойко Рашков Снимка: БНР

Семерджиев е бил без книжка от 2005 г.

От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофирането под въздействие на наркотици, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков след среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, с главния секретар на МВР Петко Тодоров и директора на столичната „Пътна полиция“ Тенчо Тенев по повод тежката катастрофа във вторник вечерта в София.

От сутринта заседаваме в МВР във връзка с този трагичен инцидент. Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан със Семерджиев. Включително, ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме вече съмнения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е причинил косвено този трагичен резултат, заяви от своя страна Бойко Рашков.

Той съобщи, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 година и до ден-днешен е управлявал различни МПС. По отношение на неговото минало са предприемани десетки действия от органите на МВР, пращани са преписки до прокуратурата.

„Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна възможност, след като му е отнето свидетелството за управление, да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван подобен документ на български гражданин“, обясни Рашков.

Подсказах, че за нас е известно присъствието на жена по време на инцидента. Днес вече е известно, че е служителка в едно от районите управления в столицата. Оказа се, че тя е имала отношения със Семерджиев, предстои да стане ясно какви, уточни той.