Рашков скрил информация от прокуратурата по делото за „Хемус“

0
380
Снимка: ПИК

Вътрешният министър натопи ГЕРБ, че взели 30-40% от средствата за строителството на магистралата, без да представи конкретни факти кой, кога и къде е взел парите

Вътрешният министър Бойко Рашков призна днес след разпита си по делото „Хемус“, че е скрил информация от прокуратурата, тъй като й нямал доверие и за да не разбере Бойко Борисов какво е казал.

Рашков натопи ГЕРБ, че част от парите за „Хемус“ отивали в партията, но не представи никакви конкретни факти. „Между 30 и 40% от парите – 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус”, са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на управлението им“, отсече той.

Рашков не посочи при кого са отивали парите, кога е ставало това и къде, но настоя прокуратурата да докаже твърденията му. Той настоя, че работа на органите на досъдебното производство е да докажат докрай какво точно се е случвало.

Вътрешният министър призна също така, че друга служба, не ГДБОП, е работила също по случая, но според прокуратурата не е събрала годни доказателства.