Ричард Алибегов: От 1 юли се очаква сметките за ток на фирмите да бъдат „невероятно високи“

0
82
Ричард Алибегов

Управляващото мнозинство отхвърли всякакви помощи за бизнеса, твърди той

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) поискаха налагането на вето от президента за връщането на старото ДДС на слабоалкохолните напитки.

Тази мярка беше въведена като временна за най-засегнатия сектор през 2020 г. Беше удължена, а управляващата коалиция в момента удължи мярката до края на 2022 г.

„Научихме по-късно от медиите, че тази мярка се отменя, въпреки че беше гласувана до края на годината без дискусия, без среща с работодателските организации и без посочени мотиви“, обясни пред БТВ Ричард Алибегов, председател на БАЗ.

„Всички антикризисни мерки в Европа бяха въведени така и бяха удължени до края на 2022 г. Това, което се случи в бюджетна комисия и сме силно възмутени, е, че управляващото мнозинство при нарастващите цени на електроенергията отхвърли всякакви помощи за бизнеса“, каза още Алибегов.

По думите му от 1 юли се очаква сметките за ток да бъдат „невероятно високи“.

„Всички национални сдружения ще се съберем в скоро време във Велико Търново и оттам ще излезем с решение какво ще правим. Не е ясно дали ще има протести заради политическата обстановка и при служебен кабинет няма срещу кого да се протестира“, поясни още Ричард Алибегов.