Росен Плевнелиев: Ако „Демократична България“ направи правителство, прогнозирам пълен мандат

0
139
Бившият президент Росен Плевнелиев КАДЪР: Би Ти Ви

Ако Радев даде мандата на БСП, приключваме с еврозоната, смята бившият президент

Очаквано беше, че вторият мандат на ПП се провали, каза в предаването „На фокус“ на Нова тв бившият президент Росен Плевнелиев. Единственият шанс е да има правителство с мандат на „Демократична България“, поради простата причина, че България трябва да се ускори към еврозоната. Той обаче не се ангажира с името на премиер.

Според Плевнелиев Борисов е човек, който гради мостове, но не би го сравнил с Меси.

Пожелавам си през 2023 г. да се откажем от популизма, каза Плевнелиев. Крачка назад означава край на битките и да стъпи на думичката „диалог“. Той не смята, че и „Възраждане“ може да се включи в т.нар. обществен договор, който според него трябва да се нарича коалиционен договор.

Правосъдна реформа, а не смяната на Гешев, е по-общата формула, която може да получи мнозинство, смята Плевнелиев. Според него поне 4, а може би и пет партии, могат да влязат в конфигурация, която да осигури мнозинство.

Ако третият мандат отиде в БСП, приключваме с еврозоната. А „Български възход“ са много малки и Радев няма да им даде мандат, каза Плевнелиев.

Колкото пъти Радев даваше мандат на БСП, толкова пъти се проваляха, каза Плевнелиев. Никога не е имало такова чудо да се мотаем два мандата два месеца. В същото време Радев взриви плана за възстановяване, каза Плевнелиев.

Той припомни, че разговарял с Путин на български, което изумило руския президент.

Ако „Демократична България“ направи правителство, аз прогнозирам пълен мандат, каза Плевнелиев.