Румен Гечев говорил с Жан Виденов последно преди година за висшето образование

0
70
Правителството на БСП с Жан Виденов и Румен Гечев доведе страната до хиперинфлация, зърнена криза и банкови фалити в средата на 90-те. Снимка: Капитал

Всеки може да учреди партия и да участва в изборите, в което няма нищо лошо, коментира той намеренията на бившия си премиер

Румен Гечев каза пред БТВ, че последно разговарял с Жан Виденов преди повече от година за висшето образование. Повод заявката на Виденов да се върне в политиката с нов партиен проект Гечев подчерта, че всеки може да учреди партия и да участва в изборите, в което няма нищо лошо.

Гечев беше вицепремиер в правителството на Виденов през 1996-97 г., по време на което фалираха много банки, а в страната се вихреше хиперинфлация.

Нашата предизборна програма беше отлична, но не успяхме да стигнем до достатъчно избиратели, така че на предстоящите избори ще работим повече с хората, ще гледаме да бъдем по-убедителни и да представим нашите послания на по-разбираем език, заяви Гечев пред bTV.

На въпрос за възникването на платформата „Социализъм XXI век“, в която влизат редица знакови фигури от БСП, той каза, че партията е достатъчно демократична и винаги в нея е имало различни крила и кръжоци.

За участието на Янаки Стоилов в служебното правителство Румен Гечев уточни, че той е там като независим експерт и не изпълнява програмата на БСП.