Румен Гечев: Нещо се е случило в „Промяната” към края на деня

0
191
Румен Гечев

Разчитам посланието на Асен Василев, че ПП искат да отидем на избори, казва депутатът от БСП

Разчитам посланието на Асен Василев, че ПП искат да отидем на избори. Така Румен Гечев от БСП отговори на Асен Василев пред Нова тв. В четвъртък вечерта съпредседателят на ПП заяви в интервю за националната телевизия, че БСП не е техен потенциален партньор.

„Нещо се е случило в „Промяната” към края на деня. През деня говорих с колеги и ставаше дума за това, че трите партии от предишната коалиция трябва да правим всичко възможно да се държим в пакет – ПП, БСП, ДБ, тъй като това би помогнало в хода на преговорите и с другите партии”, заяви Гечев.

Сега разчитал думите на Асен Василев като послание. „Ако това е мнението на ПП, те не искат да се състави правителство, а да отидем на избори. Само с ДБ няма как да формират правителство”, каза Гечев.

Той отхвърли възможността БСП да подкрепи кабинет с третия мандат, в който участват ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”.

От БСП щели да продължат да полагат усилия сега, тъй като най-важната задача на този парламент е да приеме бюджет за 2023 г.

„Продължаването на бюджета за 2022 г. означава замразяване на доходите, на пенсиите, на покупателната способност. При инфлацията, която се очаква, общините и държавните институции няма как да издържат така”, заяви Гечев.