Руски хакери удариха сайта на Народното събрание заради БТР-ите за Украйна

0
70

Сайтът вече е достъпен

Руски хакери са атакували и свалили сайта на българското народно събрание. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ, който е и IT специалист, Ивайло Мирчев. „Сайтът на парламента в момента е под руска DDoS атака и е недостъпен. Причината – идеята да се помогне на Украйна с бронирани машини“, обясни Мирчев в свой пост във фейсбук.  Към 9 часа тази сутрин сайтът вече беше достъпен.

България даде пакет със 100 бронирани машини за Украйна. Заради това, сайтът на Народното събрание на страната получи стотици DDoS ракети от нас, се казва в обръщение на хакерите в Телеграм.Малко по-късно хакерската група се похвали, че е свалила и сайта на Пристанище Варна. Към момента обаче, сайтът е активен и работи без проблем.

Преди ден ПП-ДБ и ГЕРБ предложиха България да даде 100 БТР-а, които са от запасите на МВР, на Украйна. Машините са били дадени на вътрешни войски по време на Възродителния процес през 80-те години на миналия век и оттогава не са ползвани.

От началото на войната в Украйна български институции и медии непрекъснато са подлагани на атаки от руски хакерски организации.