Сачева: От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана

0
191
Деница Сачева

Асен Василев е човек, който не пази финансите на България, каза тя

От самото начало ПП-ДБ работи по това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани. Това каза в студиото на „Здравей, България“ депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е част и от преговорния екип за кабинет.

Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува как той казва: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно”. По думите ѝ фигурата на Василев е силно противоречива. „Той е човек, който не пази финансите на България”, допълни депутатката.

„ПП-ДБ отново прилага маркетингов трик и губи времето, живота и енергията на българските граждани в безплодни разговори за това да покажат надмощието си”, подчерта народният представител от ГЕРБ-СДС.

От партията на Бойко Борисов няма да влязат в преговори за кабинет с втория мандат, категорична беше Деница Сачева. Единственият вариант, който ГЕРБ-СДС ще подкрепи, е правителство с министър-председател Мария Габриел и без Асен Василев. „Ние не работим за избори, но сме готови да се явим на такива, ако се наложи. Мария Габриел е на светлинни години по отношение на достойно поведение, на липса на низки страсти и емоции. Тя има изключително уважително поведение към своите партньори, дори когато не е съгласна с тях”, категорична беше Сачева.