Съюзът на пчеларите: Министър Бозуков говори лъжи и обиди

0
244
Сребрин Илиев Снимка: investor.bg

Ресорният зам.-министър хал хабер си няма от пчеларство, а назначението на новия шеф на агенцията по храните е доста спорно, казва Сребрин Илиев, председател на съюза

Националният браншови пчеларски съюз /НБПС/ реагира остро срещу „лъжите и обидите“ на земеделския министър Христо Бозуков, изказани пред БТВ.

НБПД ще внесе право на отговор във връзка с неверните неща, които каза министър Бозуков в предаването „Лице в лице“ и най-вече обидата, която нанесе на българските пчелари, че не искали да се регистрират, за да не плащали данъци. Ще уведомим и президента, който носи отговорност за него, пише Сребрин Илиев на страницата Дискусионна група на Български Свободни Пчелари“ във фейсбук.

Илиев е председател на НБПС.

„Също така ще поставим въпроса и защо вместо тези лъжи и обиди министър Бозуков не отговаря на въпроса кога ще се разгледа публично изготвеният доклад за смъртността на пчелите и какви мерки ще се предприемат, за да се изпълнят препоръките в него. Пълна абдикация от темата за липсата на всякакъв контрол от БАБХ на пръсканията и едно доста спорно назначение на човек, нямал никога нищо общо със системата, за изп. директор на БАБХ.

Да не говорим и за спорното назначение на зам.-министър с ресор „Животновъдство“. Онзи ден на срещата с него стана ясно че пчеларството му е неясна територия и хал хабер си няма от неговите проблеми. А ние ще чакаме от този човек да ни решава проблемите“, пише Илиев.