Само в Breaking.bg: Едва два сигнала имало в МВР за хора от президентството

0
223
копринков
Николай Копринков, съветник на президента по вътрешна политика

Единият анонимен, другият от „БОЕЦ“. И двата са изпратени в прокуратурата

Два сигнала за корупция в президентството е открила разпоредената проверка във всички структури на силовото ведомство, научи Breaking.bg. Главният секретар на МВР Живко Коцев обяви по-рано през деня, че е имало открити такива сигнали.

Първият от тях е бил анонимен и съобщавал общо за някаква корупция на „Дондуков“№2, като се посочвали доста имена, едно от които е на президентския съветник Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти. Той е предаден от МВР в тогавашната Специализирана прокуратура с искания за указания за по-нататъшна работа, но отговор не е получен.

Вторият открит в МВР сигнал е бил от „БОЕЦ“ на Георги Георгиев. Той е срещу областният управител, тогава, на София Иван Кючюков, назначен от служебния кабинет на Радев и секретаря на Радев Николай Копринков. Според „БОЕЦ“ Копринков натискал Кючюков да продаде държавен имот на занижена цена. Сигналът е изпратен в Главна дирекция „Национална полиция“-ГДНП. След края на проверката материалите са изпратени по компетентност в Софийска градска прокуратура. Съдбата им към момента е неизвестна.