Втори министър се оплака от натиск на Кирил Петков. Калин Стоянов призна, че експремиера го е притискал да работи с „определени хора“ в МВР

0
513
Калин Стоянов

Вътрешният министър разказа, че шефът на „промяната“ лично му се е молил да приеме поста

След министъра на електронното управление Александър Йоловски още един негов колега-вътрешният Калин Стоянов се оплака публично, че бившият премиер Кирил Петков му е оказвал натиск. Това стана в Нова телевизия.

Петков лично ми се молеше да приема поста. Аз се съгласих с уговорката, че няма да ми се бъркат в работата. Но после имаше натиск върху мен, за да работя с определени хора в МВР, обяви Стоянов. В петък, след погромите в центъра на София, ПП-ДБ избързаха да поискат оставката на Стоянов, но ГЕРБ и ДПС се обявиха против.

Вътрешният министър бе категоричен, че няма да си подаде оставката и заяви, че няма проблеми с премиера Денков.

За натиска върху него Стоянов е уведомил лидерите на партиите, подкрепящи правителството.

Той не пожела да каже имената на хората, с които Кирил Петков е искал да работи.

Два дни преди местните избори при скандала със зам.-министъра на електронното управление Стойнов и кодовете на машините Александър Йоловски съобщи пред депутатите, че е бил притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов да пренасочи 640 милиона лева към техни фирми без обществени поръчки. Оплака се, че му е било наредено от Петков и Божанов да делегира права на Стойнов да подписва сертификацията на машините.

По разпореждане на прокуратурата Йоловски е с охрана от НСО, а семейството му от жандармерията след сигнал на депутата от ИТН Тошко Йорданов.