Сценаристите на Слави Трифонов: Държавата е в ужасно финансово състояние. Само си представете, ако Асен Василев все още беше министър

0
152
Слави Трифонов, обграден от сценаристите си Снимка: Actualno.com/архив

И двете причини за напускане на онази коалиция и онова правителство, се оказаха ужасно верни

Уважаеми колеги от другите медии, и вие, граждани – може ли и ние да кажем “Ние нали ви казвахме?” Този въпрос зададоха сценаристите на Слави Трифонов по повод финансовото състояние на България и вдигнатото вето пред Северна Македония с пост в неговия фейсбук профил.

Ето какво още гласи той:

„Моите колеги, сценаристите, поискаха да кажат нещо в моя фейсбук профил, и тъй като аз много ги уважавам и обичам, им давам думата.

Знаете ли кое е най-ужасното нещо за нас, сценаристите на Слави? Това е, когато се издъним нещо, а преди това сме спорили с него и след това той ни събира и ни казва : ”Аз нали ви казвах!”

Ето нещо лично от нас. Сега, уважаеми колеги от другите медии, и вие, граждани – може ли и ние да кажем “Ние нали ви казвахме?”

Днес, в Народното събрание, министърът на финансите изнесе ужасяващи цифри: “Очакваме 5,4% дефицит, външният дълг е 35,3 милиарда лева, фискалният резерв пада на 5,6 милиарда лева към 31 декември.”

Сега спомняте ли си защо “Има такъв народ” напусна правителството и онази коалиция? Спомняте ли си думите на Слави Трифонов – “Има такъв народ” напуска първо – заради Северна Македония, и второ – заради финансовото състояние на държавата.

Какви са фактите? За по-малко от месец след излизането ни от коалицията, България свали ветото пред Северна Македония. Без никакви гаранции за защитата на нашите сънародници там. И какво последва – запален културен център, освиркване на българския химн и приет закон за преименуване на българските културни институти в Северна Македония. Тотален натиск и терор.

А днес, както стана ясно, държавата е в ужасно финансово състояние. Изводът е, че и двете причини за напускане на онази коалиция и онова правителство, се оказаха ужасно верни. За съжаление ние се оказахме прави. Само си представете, колко по-зле щяха да са финансите на държавата, ако Асен Василев все още беше финансов министър.

Дали всички ние сме си взели поуки от грешните решения, ще видим, може би, някъде през март. А дотогава, заради общите грешки на всички, ще гледаме от най-високата трибуна на парламента един човек, който е свързан с всичко друго, но не и с морал.
И още нещо – видяхте ли сега коя партия в Народното събрание е патерица на ГЕРБ и е подпряна от дългата ръка на ДПС?

С уважение:

Ивайло Вълчев

Филип Станев

Станислав Балабанов

Драгомир Петров

Александър Вълчев

Тошко Йорданов“