Шефът на СОС Георги Георгиев към Терзиев: Няма да ви чакат директорите, учителите, артистите и изкопите в София

0
193
Решението на МС за бюджета.

Не заблуждавай, ако не знаеш. Не лъжи, ако знаеш, че не си прав. Това са правилата, ако искаш да си част от политически живот и да управляваш публични средства

Георги Георгиев, фейсбук

Георги Георгиев

Не заблуждавай, ако не знаеш. Не лъжи, ако знаеш, че не си прав. Това са правилата, ако искаш да си част от политически живот и да управляваш публични средства.

Днес кандидатът за кмет на обединения фронт ПП-ДБ-СС г-н Терзиев ведро заяви, че няма проблем София да остане без бюджет за 2023 г. Учителите можело да си получат увеличението на заплатите и без бюджет на общината. Новите градини можело да имат издръжка и без бюджет на общината. Във фантазиите на кандидат-управленци може всичко. Законите и решенията на Министерски съвет обаче са склонни да убият и фантазиите, и лъжите на всеки неподготвен.

Г-н Терзиев публично излъга като заяви: „при разкриването на нови учебни заведения, кметовете докладват към Министерството на финансите. Така те могат да получат допълнителни средства за подсигуряване на учителски заплати, независимо дали има приет общински бюджет или не“.

Не, г-н Терзиев, или не знаете, или са Ви заблудили, или мамите. В постановление №108 на Министерски съвет от 9 август 2023, се казва еднозначно, че разходите за разкритите през тази година нови места са за сметка на общините, а не на държавата. Затова е нужен бюджет на общината. 2200 деца, които са приети или предстои да бъдат приети в новите 85 групи, които разкриваме през тази година, не могат да стоят вкъщи и да чакат Вие да станете кмет, за да ги пуснете на градина. И родителите им няма да Ви чакат.

Няма да Ви чакат и директорите на училища и детски градини, които публично заявиха, че въпреки осигурените в държавния бюджет допълнителни средства за увеличение на учителските заплати, е нужен общински, с който се създава организация при изплащане на увеличенията. Затова алармираха и двата съюза на директори в образованието.

Няма да Ви чакат до изкопите, в които се изгражда канализация и 20 000 жители на „Обеля“, „Кръстова вада-Изток“, Нови Искър, „Драгалевци“ и други квартали и населени места. Средствата за ВиК-проектите са налични, работи се по 100 км канализация и с бюджета се отпускат средствата за довършването им.

Артистите изобщо няма Ви чакат. За тях нищо не казахте днес. Средствата за увеличението на ниските им заплати са осигурени, но онзи ден Вие заявихте, че ще си ги получат, когато Вие дойдете на власт.

Голямо чакане ще е!