Симеон Сакскобургготски за инцидента с Калина: Като родител винаги боли, но законът е еднакъв за всички

0
71
Oтбелязване на 80-годишнината от смъртта на Цар Борис III Снимка: Тони Маскръчка/24 часа

Според бившия премиер в момента в страната ни има голяма доза агресия, което било ненужно

Симеон Сакскобургготски коментира инцидента с дъщеря му Калина отпреди дни, когато блъсна с колата си бариера на хотел в Боровец, а дрегерът показа над 1,5 промила алкохол.

„Мисля, че от нещо доста малко стана нещо огромно по различни причини. Живеем в правова държава и за всички законът е еднакъв. Това е много важно и не трябва да го забравя никой, и тези, които сочат с пръст, обвиняват и злорадстват. Като родител винаги боли, но има господ и се надявам, че нещата ще приключат“, каза Сакскобургготски пред журналисти в Рилския манастир. Днес там бе отбелязана 80-годишнината от смъртта на Цар Борис III, пише „24 часа“.

Според бившия премиер в момента в страната ни има голяма доза агресия, което било ненужно. „Хабим енергия, а с диалог, добри намерения и желание може да се постигне далеч повече и това е моята рецепта“, допълни той.

Според него политиците трябва да намерят общи ясни цели и да съсредоточат енергията си в конкретни неща за добруване на хората. Той бил убеден, че това ще стане, но понякога сме се бавили повече.

„Понякога губим време със съвсем безинтересни неща, а пък бихме могли да си съсредоточим енергията в конкретни цели за хората. Не давам оценки, но се надявам и пожелавам успехи на политиците и работа, за да има спокойствие и да гледаме всички напред“, каза той.

Според него думата „реформа“ е хубаво нещо, но всичко трябвало да е с цел и да се предвиди какъв резултат се очаква, а не да повтаряме само реформа, реформа, реформа.