Скандал! Освободиха шефа на Военната академия..заради „кариерно развитие“ на изгонен от Москва военен

0
1183
Тодор Дочев

Ген. Груди Ангелов е пенсиониран със смешни мотиви

В разгара на кризата, породена от войната на Русия срещу Украйна, правителството тихомълком извърши странна и смешна кадрова рокада по върховете на армията. Досегашният началник на Военната академия „Г.С.Раковски“ ген.-майор Груди Ангелов е пенсиониран, с цел….да осигури „кариерното развитие“ на ген.-майор Тодор Цонев Дочев. Рокадата ще е факт след 15 март 2022 година.

Затова алармира в социалните мрежи бившият военен министър Аню Ангелов.

Уникален мотив за освобождаване от военна служба на български генерал, за да се осигури кариерното развитие на друг български генерал, който бе върнат в България от Москва по независещи от него причини“, написа Ангелов. Той уточнява, че мотивите са едновременно и тъжни и смешни, защото новото назначение е на длъжността, която генералът е заемал, преди да замине за Москва. Бившият военен министър публикува и мотивите на правителството за кадровата чистка във Военна академия „Г.С. Раковски“.

Решението на правителството с абсурдни мотиви.

Ген. Тодор Дочев бе военен аташе в посолството ни в Москва. Той бе изгонен от руската столица през май 2021 година като реципрочна мярка от Русия заради изгонването на руски дипломати в София, замесени в шпионския скандал, разкрит от прокуратурата, ДАНС и МВР. Дочев е бивш началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ (30 юни 2015 г. – 14 ноември 2016 г.).