Скандал! Тошко Йорданов към Татяна Дончева: „Сядай си на дебелия задник!“ Тя му отвръща със „смешник“ и скача на бой!

0
510
Тошко Йорданов
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Това станало на председателски съвет. Ива Митева обаче изпаднала в истерия от скандала и скъсала проекта за решение

До физически сблъсък за малко не се е стигнало в парламента по време на председателския съвет, съобщи ПИК, като се позовава на депутати, които са били преки свидетели на скандала.

В главната роля са били Тошко Йорданов и Татяна Дончева, които се скарали заради проекта на решение за оттеглянето на кандидат-премиера на ИТН Пламен Николов. От партията на Слави Трифонов са отказали да подпишат проекта като вносители и започнал правен спор.

Напрежението ескалирало и най-гласовита била именно Татяна Дончева. Вбесен, лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов скочил срещу нея с думите: „Сядай си веднага на дебелия задник“! Дончева не се оставила и тръгнала към него с крясъци, че е „смешник“ и с намерение за физическа разправа.

Бързата намеса на БСП и ГЕРБ е спряла сблъсъка.

Председателката на НС Ива Митева обаче изпаднала в истерия от скандала и скъсала проекта за решение. Едва след кратка пауза страстите се охладили, а от ДБ, ИБНИ и БСП спретнали нов проект, който ще внесат с техните подписи.

ГЕРБ отказали да го подпишат заради тоталните правни несъответствия около безпрецедентния случай с пропадналия без време проектокабинет.