Слави Трифонов за скандалния запис на депутатите от ДБ: Лицемерието им лъсна пред всички. Отвращавате ме! ИТН няма място в тези преговори

0
252
Слави Трифонов, обграден от сценаристите си Снимка: Actualno.com/архив

За първи път в съвременната българска история видяхме истинското лице на лъжата и политическата еквилибристика, заяви лидерът на ИТН

„Говориха в ефир с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо. И лицемерието им лъсна пред всички. За първи път в Народното събрание видяхме лицето на лъжата и еквилибристиката”, заяви Слави Трифонов във видеообръщение по повод скандалния запис на заседанието на ПГ на ДБ.

По думите му от записа става ясно, че ИТН не са мафия, както се опитват да внушат управляващите.

„За какво симулират преговори – за да сме мафия и ние да сме виновни за всичко. Сега проблемът е, че ние не сме мафия. Какъв е смисълът от тези преговори за правителство. Аз ли съм изтривалка? Ние вече нямаме никакво място в тези преговори. Ние правителство на лицемерието няма да правим и ще отидем на избори. Няма по-демократичен начин от изборите, защото там решава суверенът”, допълни лидерът на ИТН.

Ето какво каза още Трифонов:

За първи път в съвременната българска история видяхме истинското лице на лъжата и политическата еквилибристика.

Той признава, че ни наричат мафия, не защото е вярно, а защото изглеждат бели. Той признава, че лъжат, че сме мафия. Това всички го знаем, но сега признават, че нагло и безсрамно лъжат, и това, че ние не сме мафия, е проблем. Това е отвратително.

Христо Иванов и ПП съжаляват искат друг да е председател на нашата Парламентарна група и поставят условие ние да нямаме министри. Тогава защо има преговори и симулират разговори? За да сме мафия и ние да сме виновни за всичко. И сега е проблем, че ние не сме мафия.

Трето, лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички медии и ние чакаме да кажат кой ще бъде премиер и правителство. Цитирам „Когато Асен Василев ще трябва да разговаря с Тошко Йорданов какъв министерски пост Кирил Петков ще трябва да заеме. Ми, никакъв бе, Христо. Нали за вас най-важни бяха политиките и управленската програма.

Четвърти цитат: „Ние си настояваме, че участваме в разговорите, но третият мандат не е една партия“. Словесно еквилибриране, демек лъжем красиво и БСП нямат право да съставят собствен кабинет, било технически. Разбирате ли, всичко е измама. Те от ДБ и ПП са 100% бели и трябва да се оправдаят с нас. Какъв е смисълът от тези преговори? Аз изтривалка ли съм? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате, вие рушите. Оказва се, че неспособността да се управлява не може да се крие с добре облечени думи, а само да продаваш пробиотици.

Ние вече нямаме място в тези преговори, защото Христо Иванов ги прекрати. Ще отидем на избори. Не се страхуваме. Няма по-демократичен избор. Вие, уважаеми сънародници, сте суверена.

Не ви ли е обидно, като ви казват колко лош избор ще направите? Хем искат вашия глас, хем да ви кажат колко лошо ще гласувате. Вие определяте правилата на играта. Никога не можете да сбъркате.