Службите следят Веселина Томова след видеото с президентския съветник Пламен Узунов

0
1485
Веселина Томова Снимка: otupor.com

Журналистката напомня, че трети ден Радев мълчи за скандала. С какво те държи за топките секретарят ти по антикорупция, пита тя

Току-що бях уведомена конфиденциално от високопоставени мои източници в службите, че от 14 юни т.г. ще бъда поставена на „външно наблюдение, съобщи Веселина Томова на сайта си afera.bg.

Журналистката уточнява, че наблюдението на комуникациите й е по повод публикуваните от нея видеа на президентския съветник Пламен Узунов, който взима тежък плик от ексшеф на митниците, свързан с банкера на командира Иван Костов – Славчо Христов, и застреляния в Амстердам контрабандист Косьо Самоковеца, припомня Tribune.bg.

„Досега години наред бях слухтяна и следена от Боковите и Цецовите копои, сега в ход влязоха и Румен-Радевите“, възмутена е Томова и отправя към държавния глава въпроса „с какво те държи за топките секретарят ти по антикорупция“. Томова коментира, че „проследяването“ й влиза в остро противоречие с прокламациите на президента и неговото служебно правителство за „почтеност, прозрачност и свобода на словото“.

„Сто „външни“ да ми пратиш, все ми е тая, но това е позор, както за теб, Румен Радев, така и за назначеното от теб служебно правителство и спецслужби“, предупреждава журналистката. Тя напомня, че не за първи път вади „кирливите ризи“ на властта на светло. Томова отбелязва, че трети ден президентът Радев мълчи „позорно и неадекватно“ за грандиозния скандал и вместо да уволни Пламен Узунов, неговите „пламенузуновци“ слагат нея на „външно наблюдение“.

„Радев, ти даваш ли сметка какво правите, бе! Какво престъпление върша, че съм поставена на „външно наблюдение“?! Че съм разследващ журналист?! Почвате да ме амбицирате, да ви заведа „външното“ и до… Путин. Белким менторката ти е доволна от „мероприятието“, изтъква в заключение журналистката.