Собственикът на къщата в Барселона: Всички проверки показаха, че сделката е изрядна

0
457
Александър Чаушев Снимка: 24 часа

Впоследствие имотът е бил продаден

„Проверките, направени от испанските власти при сключване на сделката за покупка на къщата в Барселона, показаха, че всичко е изрядно. Включително имаше и такава за произхода на парите и тя не установи нищо нередно. Всички движения на средства са регистрирани, всички плащания са минали по банков път, собственик тогава бе Numin Invest, която придобих с апортиране на имота“.

Това коментира пред „24 часа“ бизнесменът Александър Чаушев. В доклада пише, че дружеството няма търговска дейност и “следователно е само холдингова компания, създадена с цел прехвърляне на активи/капитали от трети страни”. Numin Invest плаща на три пъти – депозит от 300 хил. евро и два чека – за 2,5 млн. евро и 100 хил. евро, както и над 232 хил. евро такси.

„Според испанското законодателство всеки собственик на имот трябва да има договор с управител на собствеността. При сключването на договора ми бе препоръчан Георги Йовчев като човек, който живее в Барселона, говори испански и познава нормативните изисквания. Той пое ангажимент да поддържа имота и за заплащането на всички разноски по него, да полага грижи като добър стопанин. Не познавам Борислава Йовчева. Нямам информация за установени нередности и от последната проверка на испанските власти. Тя е архивирана, никой не ме е търсил. Къщата вече е продадена, а компанията Numin Invest е в ликвидация“, обяснява той.